Zemědělské družstvo Senice na Hané
certifikace

Fulltextové vyhledávání

Drobečková navigace

Úvod > Mléčné výrobky > Oblíbené recepty z mléka

Oblíbené recepty z mléka


Dip ze zakysané smetany

Grilování pomalu začíná, máme pro vás tip na dip z naší zakysané smetany.

 

Ingredience:

Zakysaná smetana 33 %, bylinky, česnek, sůl, pepř mletý, hořčice, jarní cibulka nebo pórek

Postup:

Do zakysané smetany zamícháme nasekané čerstvé bylinky, které máme rádi - pažitka, petržel, bazalka, tymián apod., prolisovaný česnek, ochutíme solí a pepřem a přidáme lžičku hořčice. Nakonec můžeme ozdobit jarní cibulkou nebo pórkem. Pořádně zamícháme a necháme vychladit v lednici.

Báječně se hodí ke grilovanému masu, zelenině, i na pečené brambory.

 


Publikováno 13. 4. 2016 13:53
Doposud nekomentováno.
Přidat komentář

Rychlá buchta ze zákysu

Výborná a vláčný buchta ze zákysu je jednoduchá na přípravu, zvládne ji opravdu každý !

Ingredience:

1 zákys z naší mlékárny 0,5 l, 1 sklenice oleje, 350 g cukru krupice, 350 g polohrubé mouky, 2 lžičky kakaa, 2 lžičky jedlé sody. Dle chuti oříšky a rozinky, čokoláda a kokos na posypání


Postup:

Cukr, olej a zákys se šlehají asi 2 minuty, postupně pak přidá mouka s jedlou sodou a kakao. Můžeme přidat oříšky nebo rozinky. Vše se vylije na vymazaný a moukou vysypaný plech a peče ve vyhřáté troubě na 180 C asi 15 minut. Vychladlou buchtu můžeme pokrýt vrstvou čokolády a posypat kokosem.

 

Recept nám zaslala paní Maruška Hladíková, která ho zná od své babičky.

Přidáte se i vy? Máte nějaký osvědčený recept z našich mléčných výrobků. Napište nám. Zveřejněné recepty budou s odměnou.

 


Publikováno 31. 3. 2016 9:34
Doposud nekomentováno.
Přidat komentář

Víkendová bábovka z farmářské smetany

Ingredience:

Budete potřebovat 4 vejce, 250 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 1 farmářskou smetanu ke šlehání, 300 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva.

Postup:

A jdeme na to. Celá vejce ušleháme s cukrem a vanilkovým cukrem, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, na ovonění můžeme přidat citronovou kůru. Nakonec přijde zmíněná farmářská smetana. Vše zamícháme a vylijeme do vymazané a moukou vysypané bábovkové formy a pečeme v předehřáté troubě na 180 C. Výborná bábovka nejen na slavnostní příležitost!

Je velice jednoduchá na přípravu, zvládne ji opravdu každý!

Recept nám zaslala paní Bérová z Choliny. Přidáte se i vy? Máte nějaký osvědčený recept z našich mléčných výrobků. Napište nám. Zveřejněné recepty budou s odměnou.


Publikováno 9. 10. 2015 8:14
Doposud nekomentováno.
Přidat komentář

A co takhle domácí pribináček ?

Datum konání: 4. 6. 2015

Ingredience:

250 g tučný tvaroh Drásal (ZD Senice)

250 ml Selského plnotučného mléka (ZD Senice)

cukr krupice (1-2 polévkové lžíce)

 

Postup:

Ručním mixerem ušleháme do jemna všechny suroviny a je hotovo !


Publikováno 2. 6. 2015 17:37
Doposud nekomentováno.
Přidat komentář

Tvarohový dort s meruňkovým želé

Datum konání: 2. 6. 2015

Ingredience

Sušenky 
rozdrcené
400 g
Máslo 
rozpuštěné
100 g
Meruňkový kompot 420 g
Jogurt Hanáček 200 g
Tvaroh tučný Drásal 250 g
Želatinový ztužovač  1 ks
Ovocný jogurt 
meruňkový
200 ml
Meruňky 
čerstvé nebo kompotované na ozdobu
 
Želatina 
světlá dortová

Postup přípravy:

Dortovou formu o průměru 20 cm lehce vymažte máslem, dno vyložte pečicím papírem. Sušenkovou drť promíchejte s máslem a směs upěchujte na dno dortové formy. Nechte asi 30 minut zpevnit v mrazáku. Slijte meruňky a šťávu z nich nechte stranou. Do nádoby robota vložte meruňky, tvaroh a oba jogurty a vše dohladka prošlehejte.

Želatinový ztužovač ve větší míse důkladně promíchejte se 100 ml studené vody. Přidejte k němu jogurtovo-ovocnou směs a vše pak nalijte na dortový korpus a uhlaďte. V kastrůlku se zesíleným dnem smíchejte kompotovou šťávu s vodou (nebo pouze 250 ml kompotové šťávy), vmíchejte želatinu, přiveďte k bodu varu a minutu povařte. Mírně zchladlou želatinu nalijte na dort a vložte jej na dvě hodiny do ledničky, aby pěkně zpevnil. Podávejte ozdobený kompotovanými nebo v sezoně čerstvými meruňkami.

 

 


Publikováno 2. 6. 2015 14:38
Doposud nekomentováno.
Přidat komentář

Smetanová panacota

Datum konání: 1. 6. 2015

Suroviny:

2 plátky želatiny
200 ml Farmářské smetany ke šlehání (ZD Senice)
200 ml Selského plnotučného mléka (ZD Senice)
80 g cukru
200 g jahod
1 sáček dortového želé

Postup přípravy receptu

Plátkovou želatinu namočíme a necháme nabobtnat ve studené vodě. Mléko, smetanu a cukr přivedeme k varu a odstavíme z ohně. Za stálého míchání přidáme vymačkanou želatinu.Do skleniček naskládáme jahody nakrájené na plátky, zalijeme dortovým želé, které jsme připravily podle návodu na sáčku a necháme ztuhnout. Skleničku doplníme vychladlou panna cottou (mlékem se smetanou a želatinou) a necháme alespoň šest hodin vychladit a ztuhnout.


Publikováno 2. 6. 2015 13:52
Doposud nekomentováno.
Přidat komentář


Napište nám

Vámi zadané osobní údaje budeme zpracovávat my a to pro možnost vám odpovědět. Bližší informace naleznete v zásadách zpracování osobních údajů.

 TRIO.jpg